Nageltrender

Kvinnor framförallt tycker om manikyr, att fixa sina naglar på salong. Det är något som har blivit populärt och något som även jag tycker om att göra. För det första är det avslappnande och för det andra tycker jag om känslan av snygga naglar.

Manikyr

Genom att gå till en salong för naglarna så finns det många olika saker som där kan göras. De kan göra allt från att behandla dina egna naglar till att ordna en nagelförlängning. Fransk manikyr var något som blev väldigt populärt för några år sedan. Dessa finns kvar än idag men används inte lika frekvent av alla.

Jag tycker om att få mina egna naglar förstärkta och sedan målade i varierande färger. En förstärkning av nageln ger inte samma slitning på nageln som en förlängning kan göra. Men detta är något som kan variera nagel till nagel också, vissa naglar är skörare än andra.

Nageltrend

Vad som råder inom naglar nu är olika färger. Färgerna skall vara inom samma färgskala, men med olika toner. Några tycker om att måla alla färger i olika toner medan andra kan föredra att måla en eller två naglar i en annan färg. Detta är högst individuellt.

Vad som också finns till naglar idag är olika smycken, dessa tycker jag är väldigt tilltalande. Men då jag sitter mycket framför datorn så är det svårt att ha ett smycke på nageln då den skulle slå i tangentbordet hela tiden. Det finns även smycken som limmas på som inte hänger ut.

Som synes finns det mycket att göra med naglarna. Nagelteknologer utbildar sig till detta för att sedan arbeta på salong. Trenden med manikyr sker i alla åldrar, att få en lugn och avkopplande stund med en manikyr är det många som finner behagligt. Så även jag som ordnar naglarna en gång i månaden cirka.