Naturliga sminkningar

Något som tilltalar mig väldigt mycket är smink och olika sminkningar. Personligen bär jag inte så mycket smink på mig till vardags, men vid festligare tillfällen är det roligt att addera lite färg, något som är lätt att göra med smink.

Naturligt smink

Till vardags vill jag gärna se mer naturlig ut. Att ha ett propert yttre är viktigt för mig, att se pigg och fräsch ut. Med smink kan mycket skapas, men samtidigt vill jag själv inte ha så mycket på mig varje dag. Ett tips jag brukar ge är att det är viktigt att huden får andas, detta kan den inte göra under massor av smink. Läggs allt i rätt ordning så är det lättare för huden att andas, att den skall hålla sig jämn och fin.

Hur lägga en naturlig bas

Det som är absolut viktigast att tänka på är att lägga en bas i ansiktet med fukt. Det finns många bra fuktkrämer på marknaden som skall användas både dag och natt. Både män som kvinnor rekommenderas detta till, detta då det är ett sådant varierande klimat i Sverige och då är det bra att tillsätta fukt utifrån.

Efter att en fuktkräm har lagts så är det dags för en primer. En primer slätar ut ojämnheter i huden och kommer även bidra till att resterande smink håller sig på plats hela dagen.

Över primern läggs en foundation, en så naturlig foundation som möjligt som har samma ton som din egen hud. Med rätt ton så kommer den naturliga sminkningen fram.

Avslutningsvis använder jag lite rouge och highlighter på kinderna. Detta ger en naturlig look när den läggs korrekt.

Till ögonen använder jag till vardags en svart mascara. Detta är något som räcker för mig. Med nämnda produkter får jag mig en naturlig sminkning och en jämn sådan som håller hela dagen.